Vakantie Zuid-Afrika - De Jong Intra Vakanties

Published Jan 31, 22
4 min read

Klm Royal Dutch Airlines - Boek Vluchten Online - Klm

Voor het eerst autorijden in Zuid-Afrika? Vier wielen en een stuur dat hebben de huurauto’s in Zuid-Afrika natuurlijk ook. Maar wat zijn de ins en outs voor het maken van een rondreis Zuid Afrika per huurauto? Waar moet je op letten tijdens je selfdrive door Zuid-Afrika en wat moet je vooral niet doen? Tanja, onze reisspecialist die in Zuid-Afrika woont, vertelt: 1.

Zomaar wat redenen om na de lange vlucht tóch de weg op te gaan. Niet doen! Het is niet relaxt en de meeste ongelukken gebeuren juist dan. Omdat veel vluchten (bijvoorbeeld KLM naar Johannesburg) vrij laat aankomen is een shuttleservice naar je airport hotel het best. Haal ‘s ochtends bij daglicht en in alle rust je huurauto op en je kunt fris op weg.

Corona-update: Hoe gaat het in Zuid-Afrika?   ReisbrigadeZuid Afrika Zo reis je hier veilig als vrouw alleen! » travelgirls.nl


Links rijden In Zuid-Afrika rijd je aan de linkerkant van de weg. Kilimanjaro. Ook als je dit vaker doet, het is het eerste kwartier altijd weer even wennen. Richting aangeven of ruiten wissen, schakelen met je linkerhand. Gelukkig gaat het daarna vanzelf. Is dit voor het eerst, dan kan ik je geruststellen: doe het rustig aan, volg het andere verkeer en je zult zien dat je al snel niet anders meer weet.

Zuid-afrika Met Kinderen - Gezin Op Reis

Ultieme safari tips: Dit móet je weten voor je op Big Five safari gaat!Tips van de redactie: Hoe ga ik plasticvrij op reis in Afrika? - Zuid-Afrika .nl


3. Je huurauto Er zijn bijna geen auto’s waar veel harde ‘Samsonite’ achtige koffers tegelijk in passen. Zorg voor zachte, afsluitbare koffers of kleine rolkoffers. De meeste huurauto’s in Zuid-Afrika zijn wit. Lastig als je ooit, zoals ik, in een parkeergarage met honderden auto’s vergeten bent waar je parkeerde. Even extra opletten dus.

4. De wegen Veel doorgaande wegen in Zuid-Afrika zijn driebaans, waarbij de middenbaan afwisselend voor jou of voor je tegenligger is. Ga op tijd terug naar links, soms is de strook abrupt afgelopen. Sommige zandwegen zijn echt kilometers lang en teruggaan is dan een crime. Vraag als je zo’n weg inrijdt een local om advies over de weg, je weet dan gelijk zeker dat je goed zit.

Benzine Langs de doorgaande wegen en in de grotere plaatsen is het niet moeilijk een benzinestation te vinden. Ga je wat meer de bush in, zorg er dan voor dat je tank zoveel mogelijk gevuld blijft. Je zult toch stoppen onderweg. In Zuid-Afrika kan je benzine alleen cash afrekenen. Check de meter en geef een kleine fooi want je ramen worden sowieso gewassen.

Op Reis Naar Zuid-afrika? Dit Zijn De Tips Die Je Moet Weten

7. Navigatie Met Google maps is dat geen probleem meer. Download kaarten tevoren, handig voor als je geen bereik hebt (want niet overal in Zuid-Afrika is bereik). Een overzichtskaart aanschaffen blijft altijd prettig. Ga je naar (safari) lodges, dan liggen die vaak ver van de weg en zijn toegangshekken gesloten en onbemand.

Rondreis Zuid-Afrika - Vergelijk alle Zuid-Afrika rondreizenReizen in Zuid-Afrika: 10 dingen die je vooraf moet weten - REISJUNK


Je kenteken wordt genoteerd, zodat men ook weer weet wanneer je het park weer uit bent - Kaapverdie. Via Local Hero Travel kun je je individuele rondreis Zuid-Afrika op maat laten maken. Tanja is je Zuid-Afrika reisspecialist ter plaatse en kent de Zuid-Afrikaanse ins en outs. Je betaalt in Nederland, maar hebt alle info en kennis direct van een local.

Zuid-Afrika is de perfecte vakantiebestemming voor een verre reis, want dit land heeft echt álles. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: het land heeft verbluffende natuur, wereldse steden, wilde dieren en de lekkerste wijn. En de enige manier om het mooiste van Zuid-Afrika zelf te ontdekken is door het maken van een rondreis.

Rondreizen Door Afrika - Flydrive.tips - Fly Drive Afrika

Dan heb je namelijk zeker in het zuiden lekker weer en de minste kans op regen. Route rondreis Zuid-Afrika Waar begin je met je reis en wat wil je allemaal zien en doen onderweg? Wij hebben de perfecte route voor een rondreis door Zuid-Afrika voor je samengesteld! Afstanden zijn groot en de plekken die je gaat zien mega indrukwekkend.

Het is een lange reis om er te komen, maar dat is het meer dan waard. Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika? Dat hangt af van naar welke stad je vliegt. De meest logische steden zijn Kaapstad en Johannesburg. Tijdsverschil is er niet: in Zuid-Afrika is het net zo laat als in Nederland.

Het is winter in Zuid-Afrika als het bij ons zomer is en andersom. De winter in Zuid-Afrika begint dus in juni en de zomer in december. Wist je trouwens dat er hier een land ligt dat compleet wordt omsloten door Zuid-Afrika? Het is Lesotho, dat een zogenaamde binnenstaat genoemd wordt.

Zuid-afrika Met Kinderen, Op Safari Met Je Gezin - KleinePretoria is de bestuurlijke macht, Kaapstad is de wetgevende macht en Bloemfontein is de rechterlijke macht. De perfecte route voor een rondreis door Zuid-Afrika Route voor je rondreis door Zuid-Afrika Zuid-Afrika is een groot land, daarom is het verstandig om van tevoren een route voor je rondreis uit te stippelen.

Navigation

Home

Latest Posts

Afrika Reis Prins Harry

Published Feb 22, 22
3 min read