Kosten Zuid Afrika Reis

Published Jan 23, 22
11 min read

Toe Aan Vakantie? Dit Zijn De Populairste

Allereerst hangt er aan de meeste reizen een flink prijskaartje. Het loont om je te verdiepen in de verschillende landen. Gorilla’s kijken in Uganda of juist naar het meer toegankelijke Tanzania of Kenia? Als je reist met kinderen is het ook belangrijk te bepalen of je naar een malaria-gebied wilt reizen.

Een bezoek aan Zuid-Afrika brengt iets heel anders mee dan een reis naar Ethiopië en ook in landen als Zambia is nog weinig infrastructuur. Door de armoede en politieke instabiliteit in verschillende regio’s is een gedegen voorbereiding, zeker als je op eigen houtje reist, van belang. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de derde wereld.

Praktische Informatie Zuid-afrika

Vergeet niet dat de bevolking Afrika zijn sfeer geeft, zijn roots. Zorg dat je met hen optrekt, de lokale economie stimuleert. Overland Je bezoek aan dit geweldige continent ga je hoe dan ook niet snel vergeten. Je zal niet de eerste zijn die daarna plannen maakt om – ooit- een overland te maken, dwars door Afrika heen.

Bekijk rechts via de landenpagina’s alle informatie over het land dat je wilt bezoeken.

Rondreis Zuid-afrika: Kosten + Budget Tips - Lies Rond De Wereld

Ga je op reis naar Zuid-Afrika? Dan is de kans groot dat je veel dieren wilt zien, bijzondere plekjes wilt zien en mooie excursies wilt ondernemen. Kijkend naar de kaart van Zuid-Afrika is het soms lastig in te schatten waar je nou moet beginnen. Het land is groot en je kan er gemakkelijk meerdere keren op reis.

Deze route staat ook in het boek Backpack Bestemmingen en neemt je mee naar de mooiste, tofste en leukste plekken in dit grote land. De route laat je kennis maken met het gave Kaapstad, de cultuur van de Zuid-Afrikanen, je ziet dieren, mooie wijngaarden en ook gave stranden passeren de revu! Ontdek de ultieme route voor Zuid-Afrika, Wat praktische dingen over deze route door Zuid-Afrika, Hoelang heb je voor deze route nodig? Als je alles wilt doen op deze route dan zouden we zeker aanraden om ongeveer 3 tot 4 weken uit te trekken, helemaal als je alles gaat zelf gaat rijden met een huurauto.

Afrika Reizen, Reisverhalen, Reistips En Meer!

Denk bijvoorbeeld aan delen van de Garden Route, daar kun je korter over doen en ook als je niet zo lang in Kaapstad wilt blijven kun je deze route sneller afleggen. Al is Kaapstad en Cape Peninsula wel echt de moeite waard om wat langer te blijven, lees hier onze tips.

Het is daarom ook slim om naar de ene stad toe te vliegen vanuit Nederland en vanuit de andere stad weer terug. Dus heen op Kaapstad bijvoorbeeld en terug vanuit Johannesburg. Check hier vliegticket prijzen naar Kaapstad en zoek hier tickets naar Johannesburg. Het kan ook slim zijn om een beetje te vergelijken wat goedkoper is, dus kijk zowel naar heentickets naar Kaapstad als naar Johannesburg en bepaal dan pas in welke volgorde jij deze route gaat doen.

Autorijden In Zuid-afrika, 7 Tips - Local Hero Travel

Vervoer in Zuid-Afrika zelf, Als je in Zuid-Afrika een rondreis gaat maken, dan is het wel echt fijn om je eigen huurauto te hebben. Je kan dan stoppen waar jij wilt en zo snel of rustig reizen. Bovendien is het rijden prima te doen in Zuid-Afrika en ook veilig. Check hier huurauto’s in Zuid-AfrikaTips om te overnachten, Wij houden er zelf altijd van om op bijzondere plekken te overnachten, over een paar van onze favoriete plekjes hebben we een apart artikel geschreven.

Hieronder vind je een afbeelding van de route uit het boek, maar je kan het boek ook bestellen op en alle tips ook daarin terug lezen. Onder het kaartje uit het boek kun je iets meer over elke stop lezen zodat je een goed idee krijgt van waarom het tof is om daar naartoe te reizen.

Vakantie Zuid-afrika - De Jong Intra Vakanties

Over sommige stops hebben we ook losse artikelen geschreven, dus je kan ook verder doorklikken. 1. Kaapstad & Cape Peninsula, Onze favoriete stad in Zuid-Afrika: Kaapstad! Daar zouden wij zeker je reis beginnen. Je kan hier onwijs veel doen. Niet alleen in de stad zelf, maar ook vlak daarbuiten. In Kaapstad zelf wil je de Bo Kaap bijvoorbeeld niet missen en de mooie stranden, ook een hike naar de Tafelberg en Lion’s Head is een echte must.

Benieuwd naar al onze tips voor dit deel van het land? Check hier onze 10 tips voor Kaapstad. Je kan het beste 2 a 3 nachten in Kaapstad blijven en als je er nog nooit bent geweest, kun je er zelfs met gemak langer doorbrengen. 2. Stellenbosch, Wil je de lekkerste wijnen van Zuid-Afrika proeven? Dan moet je richting Stellenbosch rijden.

Rondreis Zuid-afrika: Onze Route In 3 Weken - Reisgenie

Maar juist de omgeving, de wijngaarden, zijn de grootste reden waarom zoveel reizigers hier naartoe gaan. Wij vonden het heel tof om hier een tour te doen langs verschillende wijnhuizen met verschillende proeverijen. 3. Cederberg, Wist je dat Cederberg de enige plek ter wereld is waar Rooibos vandaan komt? Die kopjes Rooibos thee die jij dus thuis drinkt, worden allemaal daar verbouwd.

In dit gebied kom je ook nog veel muurschilderingen die honderden jaren oud zijn en ‘s nachts word je altijd getrakteerd op een waanzinnige sterrenhemel. Lees ook ons complete artikel over Cederberg 4 (cairo). De Hoop, Aan de kust, niet al te ver van Kaapstad af, vind je het De Hoop Nature Reserve.

Zuid-afrika - Grijsopreis.nl

Benieuwd wat je precies bij De Hoop kunt verwachten? We hebben een uitgebreid artikel geschreven over deze plek. 5. De Garden Route, Op de Garden Route vind je eigenlijk verschillende highlights. Een van de bekendste is misschien wel Ado Elephant Park waar je als de beste wilde olifanten kunt zien.

Lucia en hoe bijzonder het was om baby schilpadjes te zien op het strand 7. Hluhluwe, Een van de oudste natuurparken in Zuid-Afrika is Hluhluwe, je raadt het dus al: Dit is de perfecte plek om op safari te gaan. Ondanks dat het regende toen wij er waren, hebben we toch een mooie rit door het natuurgebied kunnen maken.

Overland Door Afrika - Outdoor & Travel Blog - Zwerfkei8. Johannesburg, Om in Johannesburg te komen kun je er naartoe vliegen vanaf Durban, maar je kan er ook voor kiezen om de auto te pakken en bijvoorbeeld nog een deel van de Panorama Route te doen. Dit is de tweede echte grote stad op deze route. Helaas is Johannesburg niet zo veilig als Kaapstad, maar wel een bijzondere om even te bezoeken.

9. Pilanesberg & Kololo, Niet al te ver van Johannesburg af duiken we alweer de natuur in, deze keer bij Pilanesberg en bij Kololo. Wat vooral tof is aan Kololo, is dat het van Nederlandse eigenaren is. Hier kun je uiteraard op safari, maar vlakbij de lodge kun je ook toffe wandelingen maken of met de fiets op pad en terwijl je dat doet ook dieren zien.

Rondreis Zuid Afrika Zelf Regelen + Reisschema

Wil je echt dolgraag de Big Five zien? Dan zul je naar Kruger of Pilanesberg moeten! Pilanesberg is een stuk kleiner dan Kruger, maar staat wel in de top 5 van mooiste parken van Zuid-Afrika. Lees hier alles over Pilanesberg 10. Krugerpark, Voor de meeste reizigers is Krugerpark de highlight van hun reis door Zuid-Afrika.

Dit is bij uitstek de plek om de Big Five en veel andere dieren te zien en een perfecte aflsuiter van deze rondreis door Zuid-Afrika. Een paar laatste dingen om aan te denken aan je naar Zuid-Afrika gaat, Heb je een visum nodig? Nederlanders hebben geen visum nodig om naar Zuid-Afrika te gaan.

Afrika Vakantie - Vind Hier De Beste Deals

Een DTP-vaccinatie en hepatitis A bescherming wordt echter wel aanbevolen. Op verschillende plekken in Zuid-Afrika kan daarnaast malaria voorkomen. Onder andere bij het Krugerpark. Bescherming zoals DEET is daarom aan te raden evenals malariapillen. Het is aan te raden om je huisarts te raadplegen voor je een reis naar Zuid Afrika gaat maken.

In sommige steden is het bijvoorbeeld niet verstandig om in de nacht alleen over straat te gaan. Vraag daarom altijd naar meer informatie wanneer je bij je hostel of hotel aankomt. Ook reizen met de trein word in Zuid Afrika in verband met veiligheid soms afgeraden. Wij hebben ons overigens nooit echt onveilig gevoeld.

Toe Aan Vakantie? Dit Zijn De Populairste

Betalen tijdens je reis, In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). De koers is voor Nederlandse toeristen op dit moment gunstig in Zuid Afrika. Hierdoor is het leven in dit land over het algemeen goedkoop, maar je zult merken dat het reizen alsnog best prijzig kan zijn helemaal als je in wat luxere lodges slaapt of meerdere safari’s doet.

Beste reistijd, Eigenlijk kun je het hele jaar door prima reizen door Zuid Afrika. Zuid Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat wat ervoor zorgt dat het land in alle seizoenen geschikt is voor een reis. Wel is het zo dat de kans op het zien van dieren in de drogere periode waarschijnlijk groter is, omdat ze dan naar specifieke drinkpunten gaan.

Rondreis Zuid Afrika Zelf Regelen + Reisschema

Rondreis Zuid-Afrika en Mozambique - Reizen op maat   Out in AfricaReizen in Zuid-Afrika: 10 dingen die je vooraf moet weten - REISJUNK


#1 Je wereldstekker past niet in Zuid-Afrika Wanneer je vaker verre reizen maakt, heb je vast een paar wereldstekkers in de la liggen. Deze kan je gerust thuis laten want geen van de wereldstekkers die je in Nederland kan kopen, zijn geschikt voor de stopcontacten in Zuid-Afrika. Het is daarom handig om je eerste dag van je reis even zo’n Zuid-Afrikaanse wereldstekker te kopen.

In veel hotels zullen ze deze ook voor je hebben klaarliggen maar het is toch handig om er zelf ook 1 of 2 te hebben voor het geval je hotel hier geen rekening mee heeft gehouden. #2 Begroeten in Zuid-Afrika gaat anders dan in Nederland Of je nu aan de kassa staat in de supermarkt of dat je een ticket moet laten zien bij de ingang van een bezienswaardigheid, iedereen zal je begroeten met ‘Hey, how are you?’.

Waar Let Ik Op Bij Een Eerste Reis Naar Afrika?

Reisverslagen Zuid-Afrika - Rondreis Op Maat SpecialistZuid Afrika Rondreis zelf samenstellen + tips Homes of Africa


Vragen hoe het met iemand gaat hoort er echt bij en je zal merken dat dit al heel snel vanzelf gaat. Een heel groot deel van de mensen in Zuid-Afrika spreek Afrikaans. Deze taal lijkt ontzettend veel op het Nederlands en wanneer iemand duidelijk en niet te snel spreekt, kan je bijna alles verstaan.

Dus wanneer je in een taxi zit en Nederlands spreekt, moet je er vanuit gaan dat de chauffeur je wel eens zou kunnen verstaan. #3 Geld aangeven en aannemen gaat ook anders Ook het aangeven en aannemen van geld gaat op een iets beleefdere manier. Met je ene hand geef je het geld aan terwijl je de andere hand naar je gestrekte arm brengt.

Reizen In Zuid-afrika: 10 Dingen Die Je Vooraf Moet Weten

Het maakt helemaal niets uit als je het een keer vergeet maar het wordt wel gewaardeerd wanneer je dit wel doet. #4 Het is zeker niet altijd warm in Zuid-Afrika Het is goed om vooraf te weten dat Zuid-Afrika een duidelijke zomer en winter kent. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies omgedraaid met die van Nederland - Hurghada.

De winter in Zuid-Afrika kan je beter vermijden, tenzij je zin hebt in temperaturen tussen de 10 en 20 graden. Hartje zomer kan daarentegen weer iets te heet zijn met temperaturen boven de 40 graden en daarom zijn de lente en herfst de beste reistijd. Neem ook in de lente en herfst altijd genoeg warme kleren mee want de temperaturen kunnen enorm wisselen per dag.

Tips Voor Je Reis Naar Zuid-afrika - Worldwidewendy

In de meeste winkels verkopen ze simkaarten en data pakketten. Een simkaart is zo goed als gratis en vervolgens kan je kiezen hoeveel data je erop wil zetten. De kleinere hoeveelheden zijn vaak maar 1 of 2 weken geldig. Wij betaalde omgerekend €18 euro voor een simkaart met 3GB data dat voor 30 dagen geldig was.

Dit is natuurlijk illegaal maar door de corruptie in het land lijkt het een verloren zaak. In China en Vietnam geloven ze dat de hoorn van de neushoorn genezende krachten heeft en hierdoor is de hoorn zo’n €75. 000 waard. Zo zou het helpen tegen koorts, reuma en jicht. Ook de klauwen van leeuwen zouden medicinale krachten hebben.

Rondreizen In Zuid-afrika, Wat Kost Dat Nou Eigenlijk?

Dit is de ultieme reisroute voor Zuid-Afrika + tips - REISJUNKReizen in Kaapstad, Garden Route en Krugerpark: wat moet je weten?


Tegenwoordig worden er dagelijks 3 neushoorns gedood in Zuid-Afrika. De neushoorn is het meest bekende voorbeeld maar dit verhaal geldt voor vele wilde dieren in Afrika. Als dit zo doorgaat dan zullen deze prachtige dieren uitsterven. Wil je meer weten over het verhaal van de neushoorn? Kijk dan eens de eerste aflevering van The Traffickers op Netflix.

More from Wat te doen, Luxe reis

Navigation

Home

Latest Posts

Afrika Reis Prins Harry

Published Feb 22, 22
3 min read